З п'ятниці, 5 червня, в Україні в рамках ослаблення карантину дозволили відкрити кафе і ресторани. Причому не тільки літні майданчики, але і всередині. Для роботи місць громадського харчування Міністерство охорони здоров'я розробило ряд спеціальних правил, дотримання яких обов'язково.

У постанові Моз йдеться, що в закладі обов'язково повинна бути нанесена розмітка для очікують клієнтів в черзі. Соціальна дистанція має становити 1,5 метра.

Співробітників з температурою вище 37,2 не будуть допускати до роботи, а на вході в обов'язковому порядку повинні знаходитися засоби для обробки рук.

В кафе, фото pxhere
В кафе, фото pxhere

Клієнти закладу повинні обробити руки перед входом на територію закладу. Пересуватися по території і заходити обов'язково потрібно в масці, а от сидіти за столом можна без маски.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Одночасно за одним столом можуть перебувати не більше 4 осіб без урахування дітей до 14 років.

Однак не всі обмеження знімаються. Раніше в заклади заборонено проводити банкети або зборів більше 10 осіб. Клієнт не може заходити всередину без супроводу співробітника. Під забороною залишаються дитячі кімнати, самообслуговування клієнтів та буфети.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин погубив плани українців, куди поїхати відпочити влітку і скільки це буде коштувати.

Як повідомляв Знай. ua, кияни масово рвонули в метро, про карантин забули.

Також Знай. ua писав, що з 5 червня послаблять карантин, церкви, кафе і аеропорти вже чекають українців.