За законом, кожен українець має право на отримання земельної ділянки під особисте будівництво чи ведення сільського господарства. Однак “простому смертному” отримати те, що йому гарантовано, не представляється можливим. Місцеві влади аргументують це тим, що “вільної землі немає”, але в реальності в Україні ще близько 10.6 млн ГА нерозпайованих ділянок.

ринок землі, фото: Pxhere
ринок землі, фото: Pxhere

Напередодні відкриття ринку землі, активізувалися “збирачі земель українських”, повідомляє Strana.ua. Суть цієї схеми досить проста. Людині пропонують певну суму, вона пише довіреність на представництво своїх інтересів на ім'я іншої особи, і відразу ж відмову від землі на її користь. Таким чином можна отримати величезну кількість землі, яка вже через рік буде коштувати чималих грошей.

Суми, які пропонують українцям, абсурдні. За підпис двох документів людям платять по 500-1000 гривень, при тому, що за певних умов людина може отримати в користування до 6 гектарів землі. За прогнозами, середня вартість землі сільськогосподарського призначення складе близько 2 000 доларів. Нескладно підрахувати, скільки грошей втрачають українці, які погоджуються на такі махінації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, у Харкові дружок Сыса з сокирою "випадково" нарубав / 4 мільйона.

Як повідомляв Знай.uа, українців змусять носити одяг зі світловідбивачами – деталі нового закону.

Знай.uа писав, вкрав - п'ять років в'язниці. В Україні набув чинності новий закон.