У меморандумі з МВФ прописані вимоги до України кредитора, зокрема, і до проведення медичної реформи. Згідно з цими вимогами, українці будуть з власної кишені платити за медичні послуги, при цьому про перехід на страхову медицину не йдеться.

Про це заявила голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Право на владу".

Для отримання другого траншу від МВФ восени і третього траншу у 2021 році Україні необхідно продовжувати виконувати певні вимоги кредитора. Усі зобов'язання зафіксовані в меморандумі про економічну та фінансову політику, який повинні погодити український уряд, Нацбанк та МВФ.

Проєкт відповідного документа Юлія Тимошенко принесла на ефір і зацитувала його, назвавши документ ″листом про наміри″. Вона підкреслила, що цей документ ″стосується кожного українця, наших дітей, онуків і всх прийдешніх поколінь, які будуть жити в нашій державі, якщо вона взагілі буде ще″.

″Тому що з такими меморандумами, я думаю, в України дуже складне майбутнє″, - додала Тимошенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зокремо, лідер ″Батьквщини″ зупинилась на питанні медичної реформи, зазначивши, що в документі йдеться про реалізацію реформи охорони здоров'я Ульяни Супрун. Вона звернула увагу на важливий пункт - співфінанування оплати за медичні послуги пацієнтами.

″Реформа, яка розпочата в 2017 році буде продовжуватися далі. Тому що б нам зараз не говорив мінстр, тут прямо прописано продовження реформи Уляни Супрун. І більше того, тут навіть написано: ″При цьому залишаючи співфінанування оплати за медичні послуги для пацієнтів″. Знаєте, що це означає? Це означає, що люди, які сьогодні доведені до крайньої ступені бідності, за реформою Ульяни Супрун будуть з власної кишені платити за медичні послуги. Немає у них таких грошей. Тут немає переходу на страхову медицину, так як це необхідно робити, а тут є продовження експерименту над українцями″

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко розповіла про масштаби корупції нової влади

Як повідомляв портал Знай.ua, Кіра Рудик показала, де Україні взяти мільярди доларів без кредитів МВФ

Також Знай.ua писав, Тимошенко закликала показати "секретний" договір з МВФ