У Києві на набережній Дніпра намалювали графіті із зображенням куклукскланівця, який піднімає руку в схожому на нацистське вітанні.

Фотографію графіті розмістив на своїй Facebook-сторінці місцевий житель Денис Міщенко.

Біля малюнка куклукскланівця написали фразу "White Lives Matter" ("Життя білих важливі"), якою користуються прибічники "вищості білої раси" в США. Вона виникла на початку 2015 року в якості расистської реакції на рух "Black Lives Matter" ("Життя чорних важливі"), який об'єднався в знак протесту проти жорстокості поліції по відношенню до афроамериканців.

Крім того, цю фразу активно використовує об'єднання расистських і терористичних організацій в США "Ку-клукс-клан".

Також на графіті міститься напис "Can repeat" ("Можемо повторити").

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Welcome to Kyiv ☠️

Geplaatst door Денис Мищенко op Donderdag 4 juni 2020

Як відомо, 25 травня в американських штатах спалахнули масові протести через загибель 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в результаті дій поліції під час затримання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дональд Трамп пустив у хід військових, людей вбивають – що зараз коїться в США.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилося відео пограбування потягу з домашньою технікою натовпом радикальних протестувальників у Чикаго.

Також портал Знай.uа писав, що Аріана Гранде, Емілі Ратаковски і Періс Джексон приєдналися до протестних акцій у США.