Міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення, яке передбачає продовження заборони в'їзду іноземців до країн ЄС як мінімум до 1 липня.

Про таке під час прес-конференції заявила членкиня Європейської комісії з питань внутрішніх справ Юлва Йогансон.

"Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів", - сказала Йоханссон.

Прикордонна служба, фото: facebook.com/DPSUkraine
Прикордонна служба, фото: facebook.com/DPSUkraine

Зокрема, Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин зовнішніх кордонів ЄС вже 15 червня, але майже всі країни-члени підтримали продовження щодо закриття кордонів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня, і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня", - підкреслила єврокомісар, додавши, що очікується продовження заборони на два тижні, пише "Європейська правда".

До слова, заборону на в'їзд до ЄС через коронавірус ввели ще в середині березня. Тоді вона мала тривати 30 днів, але в зв'язку з погіршенням ситуації з Covid-19, її кілька разів продовжували.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні відмовляться від паперових трудових книжок – як працюватиме електронний кабінет.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євробляхери втратили останню надію і пішли штурмом на Кабмін — повний список вимог водіїв

Також "Знай.ua", Польща надала привілеї українським заробітчанам – хто зможе перетнути кордон без двотижневої ізоляції.