Як відомо, в українській столиці з 1 червня розпочали роботу перші 50 камер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Тепер співробітники Нацполіції за допомогою камер фіксуватимуть: перевищення швидкості; проїзд на червоне світло, порушення правил зупинки, стоянки, рух по тротуарах і т. д.; виїзд на смугу зустрічного руху.

Однак далеко не всі водії знайомі з новими правилами. Саме тому видання BBC News Ukraine спробувало пояснити, як працюватиме "нова система". Про це стало відомо завдяки новій публікації видання BBC в мережі Instagram.

"Камери на дорогах: як працюють автоматичні штрафи? За водіями на дорогах тепер стежать камери. Як нараховуватимуть штрафи? Наскільки вони великі? І як оплатити? Пояснюємо нову систему!", - повідомляють журналісти.

Також варто нагадати нашим читачам, що за перші 17 годин роботи система відеофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксувала понад 35 тисяч випадків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за киянами почнуть стежити з 1 червня - хто ризикує отримати "листи щастя" і де будуть камери.

Як повідомляв Знай.uа здати на права по-новому: теорія водіння, іспит, скільки коштує.

Знай.uа писав, нові штрафи після карантину — за що каратимуть гривнею.