Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), яка раніше запевняла, що людям, які не хворіють коронавірусом, не потрібно носити маски, оновила свої рекомендації.

Про це під час брифінгу заявив глава організації Тедрос Гебрейесус.

Одним з оновлень ВООЗ стала вимога носити маски для всіх лікарів і працівників медустанов незалежно від того, чи взаємодіють вони з зараженими коронавірусом.

"У зонах, де широко поширена передача коронавірусу, ми радимо людям 60 років і старше, а також тим, у кого є захворювання, носити медичні маски в тих місцях, де неможлива фізична дистанція", - сказав Гебрейесус.

Скріншот з відео

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім цього ВООЗ вважає, що урядам слід заохочувати населення носити маски при поширенні вірусу в місцях, де важко забезпечити соціальну дистанцію. Окрім цього, ВООЗ як і раніше рекомендує залишатися вдома людям, у яких є симптоми коронавірусу.

"Ті, у кого підтвердилася інфекція COVID-19, повинні бути ізольовані, а які контактували з ними необхідно помістити на карантин. Якщо хворим або контактували з ними абсолютно необхідно залишити будинок, вони повинні носити медичні маски", - наголосив глава ВООЗ, а також запевнив, що маски повинні бути частиною загальних заходів у боротьбі з коронавірусом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в МОЗ пояснили, чому українцям не можна розраховувати на антитіла.

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.