Як відомо, при запальних захворюваннях горла чудово підійдуть відвари різних лікарських трав. Найкращим способом є саме полоскання. Існує далеко не мало різних рецептів для цього. Про це повідомляє likar.info.

1. Сіль, сода, йод

Так, це самий популярний та ефективні рецепт для полоскання горла при запальних захворюваннях. Для приготування потрібно 250 мл кип'яченої води, 1 ч. л. солі, ½ ч. л. соди, 1-2 краплі йоду. Всі інгредієнти змішати, після чого можна приступати до процедури. Рекомендується полоскати ним не менше 3-4 разів на день.

2. Відвари трав

Для полоскань можна використовувати жимолость, календули, плоди та листя малини, евкаліпт, соснові бруньки, ромашку лікарську, липу і листя чорної смородини. Для приготування відвару потрібно 2 ст. л. сушених трав, залити 2 склянками води та поставити на водяну баню на 30 хвилин. Потім остудити до комфортної температури і можна приступати до процедури.

Рецепт відвару, pxhere

3. Прополіс

Це дуже ефективний засіб для лікування, але лише для тих, у кого немає на нього алергічної реакції. Для приготування розчину слід взяти 1 ч. л. настоянки прополісу розчинити в склянці теплої води. Таким розчином потрібно полоскати запалене горло 5-6 разів на день.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

4. Аптечні розчини

Також можна скористатися готовими аптечними розчинами. Таких існує далеко не мало. Зокрема, хлорофіліпт, фурацилін (2 таблетки розвести в 200 мл теплої води), йодинол, люголь, мірамістин та інші.

5. Кора дуба

Це теж ефективне народний засіб. Кора дуба володіє вираженими антибактеріальними і протизапальними властивостями. Для приготування потрібно 1 ложка подрібненої кори на склянку окропу. Потім потрібно остудити відвар до комфортної температури і можна приступати до полоскання горла (рекомендується кожні 1-2 години).

Горло, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що потрібно вживати, щоб уповільнити процес старіння.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дієтолог розкрив цілющі властивості мікрозелені.

Також "Знай.ua" писав, як правильно доглядати за жирним волоссям.