Курс долара в Україні протягом цього тижня не буде підвищуватися на тлі траншу нового кредиту Міжнародного валютного фонду. Експерт та інвестиційний банкір Сергій Фурса розповів, що переказ коштів зробив неможливими різкі стрибки гривні.

Експерти зауважують, що нічого принципово нового на ринку не сталося, курс знижувався через перевищення пропозиції над попитом. Ринок завмер в очікуванні грошей від МВФ.

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

Курс долара став дешевше на 9 копійок 8 червня. При цьому євро збільшився в ціні на 15 копійок.

"Нічого не зміниться. Немає нічого, що б істотно впливало на гривню. Транш вже почав впливати в той момент, коли сказали, що він передбачається. Хіба що впаде астроид або почнеться тиск на Національний банк – тоді буде вплив. Зараз гроші траншу підуть Мінфіну, у бюджет, на валютний ринок це не вийде", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Фурси, паніка на валютному ринку спостерігалася, коли ще було невідомо, чи буде транш МВФ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.