Морква в українській кухні рідко слугує центральним елементом, але вона є незамінним складником навіть в борщі та голубцях. Не варто забувати і про її харчову цінність: це не лише ідеальне джерело бета-каротину - провітаміну А, але й дуже корисний додаток клітковини. Однак у багатьох городників виникають проблеми з вирощуванням моркви: вона гниє, її поїдають шкідники, вона виростає неправильної форми або тріскається. Але уникнути цього легко, якщо застосувати правильний підхід.

Знай.ua розповідає поради господарям у вирощуванні моркви на основі матеріалів Telegram-канала "Сад и Огород".

морква
морква

Щоб відвадити морквяну муху, при проріджуванні моркви візьміть 1 відро води і розведіть в ньому 1 столову ложку червоного і 1 столову ложку чорного меленого перцю (вистачить на 10 квадратних метрів). Настоювати розчин не потрібно.

Якщо хочете отримати урожай хорошої чистої моркви (без всякої гнилі, зарази і т. п.), обов'язково після другого проріджування полийте молоді рослини наступним розчином: на 1 відро води 3 г марганцівки і 2-3 г борної кислоти. Відра досить для 3-4 квадратних метрів, перед поливом розчином необхідно полити моркву звичайною водою.Повторіть обробку через 20 днів.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Щоб морква не росла рогатою та не тріскалася, її необхідно проріджувати, залишаючи між рослинами відстань не менше 4 - 5 см.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Оранжеві гори виросли під Києвом, люди поспішають з мішками, - збанкрутілий фермер викидає моркву тоннами.

Як повідомляв портал Знай.ua, У супермаркеті Varus українець став свідком появи "нового життя", морквинка або павукове гніздо.

Також Знай.ua писав, Морквяні кульки: рецепт корисного десерту.