Друзі – це сім'я, яку ми вибираємо для себе. Часто зв'язок, який утворюється між друзями, набагато сильніший, ніж ті, що утворюються між родичами. Друзі – це люди, з якими ми ділимося своїм найкращим та найгіршим співпереживанням. Вони є опікунами наших таємниць і радниками.

Скоро з'явиться можливість подякувати близьких нам людей за все, що вони зробили для нас. 9 червня в Україні відзначається День дружби. Що це за свято, як воно з'явилося і як привітати друга – далі у статті.

День дружби та Міжнародний день дружби – у чому відмінність

Це два окремих свята. Світовий (Міжнародний) день дружби зазвичай відзначається 30 липня або в першу неділю серпня. Історія урочистостей сходить до 1930-х років, коли компанії, що продали вітальні листівки в США, почали пропагувати День дружби, але свято не було прийняте.

Ідея святкувати дружбу народилася нібито в Південній Америці в 1958 році. Однак ООН знадобилося було багато років, щоб офіційно заснувати Міжнародний день дружби 30 липня 2011 року.

Завдяки Інтернету свято повільно виходить за межі південної Америки та стає все більш популярним в інших частинах світу. Поняття дружби існує до тих пір, поки стосунки між людьми різнобічні, хоча в різних культурах дружба може виявлятися дещо інакше. Більш того, дослідження в США показують, що в останні роки спостерігається тривожне зниження кількості і якості дружніх відносин – 25% американців не мають близької людини, якій могли б довіритися.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однією з причин нинішнього стану справ може бути розвиток технологій, а отже, повсюдні онлайн-комунікації та все більш рідкісні зустрічі "у реальному світі". Іншим фактором може бути підвищена мобільність суспільства – більш активні люди не мають часу будувати міцні довгострокові зв'язки. Тим паче варто враховувати те, що пов'язує нас з нашими близькими не тільки в День Дружби, але і протягом усього року, і протягом усього життя.

День дружби
День дружби / Фото: скріншот з відео

Альтернативна версія історії свята

Доктор Рамон Артеміо Брачо з Парагваю, який заснував у 1958 році фонд дружби Cruzada Mundial de la Amistad, вніс свій внесок у День дружби.

Однак історія цього свята сягає в 1930-ті роки. У 20-му столітті, коли компанії, що продають вітальні листівки в США, почали просувати День дружби, свято не було прийнято.

Після багатьох років зусиль Рамона Артеміо Брачо та його фонду, у 200-річчя незалежності Парагваю, ООН визнала цей день офіційним святом.

Ідея Дня дружби – це дружба між народами, країнами, культурами та окремими людьми, яка може надихати мирні зусилля і навести мости між громадами.

Ідеї для проведення часу з другом

Бачимося ми з близькою нам людиною регулярно або рідше, ніж хотілося б, — у будь-якому разі варто відзначити це свято разом. З цієї нагоди варто поїхати з близькою людиною в подорож, провести час разом, надолужити згаяне і відвідати цікаві місця.

День з другом – універсальні варіанти

Друзі дуже часто поєднують спільні інтереси. Варто використовувати цей факт і організувати день таким чином, щоб він запам'ятався тільки з позитивної сторони.

Всім любителям музики обов'язково сподобається спільна поїздка на концерт улюбленого артиста, музичний фестиваль або похід в театр на мюзикл.

Любителі спорту можуть піти на матч команди, за яку вони вболівають, або пограти у свої власні спортивні ігри на консолі.

Любителям кінотеатрів варто розглянути можливість купівлі квитка на кіномарафон або організувати його у власному будинку. Достатньо самостійно зняти або підготувати потрібні вбрання, прикрасити квартиру предметами, що належать до теми, щоб відчути себе як в улюбленій атмосфері.

День в компанії вашого кращого друга, безумовно, є гарантією задоволення. Щоб зробити його ще більше, побалуйте себе відвідуванням парку розваг або клубу для вечора караоке.

Також може виникнути спокуса спробувати щось нове або взяти участь у заходах, які ще не були у вашому колі інтересів.

Як провести час з другом – порція адреналіну

Ніщо не покращує запал, як прокачування адреналіну. Святкова аура заохочує заходи на свіжому повітрі. Скористаймося цим і проведемо День друга на хвилі екстремальних вражень. Є багато варіантів на вибір: банджі-джампінг, парапланеризм, рафтинг, трек перегони та для найсміливіших – стрибок з парашутом.

День дружби
День дружби / Фото: Pixabay

Ідеї на день з подругою

Що жінки люблять найбільше? Покупки, звичайно ж. Шопінг – це відмінна можливість приміряти десятки образів, доповнити гардероб, а з нагоди порадитися і допомогти подрузі у виборі кращого одягу. Під час перерви можна піти на обід в кафе або ресторан.

Гарна ідея, щоб провести час з подругою, – відвідування SPA. Розслабляючий масаж, маски, манікюр у супроводі приємної музики й аромату ладану. Чи можете ви уявити собі кращий спосіб відсвяткувати такий особливий день?

Для творчих людей рекомендуємо семінари, де можна скласти власні унікальні парфуми, зробити помаду або навіть створити дизайн унікальної сумочки.

Такі заходи – це не тільки можливість провести час разом, але і можливість створювати речі, які ідеально відповідають нашим потребам і перевагам, які будемо використовувати протягом тривалого часу.

Ідеї на день з другом

Проводячи день у чоловічому колі, можна піддатися спокусі відвідати заходи, в яких головну роль відіграє конкуренція. Хорошою ідеєю буде відвідати тир або іподром.

Справжні чоловіки не бояться бруднитися. Тому на День друга варто запланувати позашляхові перегони, пейнтбол або навчання за виживання.

Однак, якщо віддаєте перевагу менш екстремальним заходам, може підійти симулятор польоту, дегустація віскі, бармен-курс або відвідування віртуальної реальності.

Куди відправитися з другом

Куди можна відправитися в подорож з другом? Як і у виборі заходів, варто слідувати інтересам. Тим, хто любить водні види спорту, краще подумати про поїздку до моря або озера. Якщо цікавитеся архітектурою, є величезний сенс відвідати Кам'янець-Подільський, Хотин або Збараж, якщо ще не зробили цього раніше.

Поїздка в одне з європейських міст також буде гарною ідеєю. Часто витрати на таку експедицію рівні з витратами, які ми несемо при перебуванні в Україні. Немає сенсу їхати на інший кінець континенту, щоб досліджувати цікаві місця. Такі історичні міста, як Дубровник, Будапешт, Прага, можуть запропонувати безліч визначних пам'яток.

Привітання у віршах до Дня дружби

Прикольні, смішні та водночас красиві й неповторні вірші жінці та чоловіку. Вірші доречно відправити або прочитати як дівчині (подрузі), так і хлопцю (одного). Навіть доньці й сину, з якими батьки в близьких відносинах, буде приємно отримати таке гарне привітання.

За допомогою віршів можна оригінально висловити подяку і сказати спасибі за приємні й переломні моменти, коли друг знаходився поруч.

Універсальні поздоровлення російською мовою

И где бы мы с тобой ни оказались,
Друг друга мы поддержим в испытаньях,
Общаться будем так же, как общались!
Тебе желаю в этот важный праздник
Успешным быть, легко решать задачи!
И отдыхать почаще в странах разных
Или, хотя бы, у себя на даче!
Тобой, мой лучший друг, могу гордиться,
Как никому, тебе я доверяю!
И на меня ты можешь положиться!
Большой удачи! Счастья! Поздравляю!

***

Дружба крепче, чем канат,
И ценней любой валюты!
Настоящий друг, как брат,
Рядом в сложную минуту!
Поздравляю с Днем друзей!
Друг любому пригодится:
С ним и шашлыки вкусней,
И всегда есть, с кем напиться!

***

Давай с тобой всегда дружить,
Нам есть о чём поговорить,
Нам есть о чём и помолчать,
О чём совместно помечтать!
С Днём дружбы поздравляю я
Сегодня с радостью тебя!
Желаю лучшего в судьбе
И счастья на всю жизнь тебе!

Джерело: datki.net

Привітання українською мовою

З нашим днем тобі, друган.
Зичу щастя ураган.
Хай здійсняться мрії всі,
Щоб жилося тобі в красі,
Була тачка найдорожча,
Гаманець тріщав від грошів.
Що не день — веселих свят,
Задоволень, відпочинку,
Вдачі шкірну хвилинку,
Перемог, чудових прагнень,
Нових радісних досягнення!

***

Справжній друг, яке щастя,
Якщо поруч він, йдуть всі негоди,
І сумніви зникають, як тала вода,
Дай Бог, щоб дружба міцна завжди жила.
Сьогодні день друзів, вітаю,
Веселися по повній і не сумуй,
Радості і щастя я тобі бажаю,
А особливо великого щастя в любові.

***

Про друзів не дарма складають пісні,
Не один пуд солі смороду з'єднання їли разом,
Один – надійна опора завжди,
Кажуть, пізнаються в біді завжди.
День друзів – прекрасне свято,
Всюди гамір, веселощі, жарти, сміх,
Друзів на світі багато різних,
Хай у вашому житті один буде краще всіх.

Джерело: depo.ua