Існують продукти, які містять мінімум калорій і максимум користі. І якщо їх кількість в раціоні буде достатньою, про проблеми із фігурою можна забути.

Зелений горошок: 82 ккал
Наприклад, у квасолі міститься до 100 ккал. А кукурудза, хоч і не доводиться родичем горошку, але завжди стоїть поруч на продуктових полицях супермаркету, б'є всі рекорди: 363 ккал.

Черешня: 52 ккал
Черешня — одна із самих калорійних ягід. Однак її користь полягає в благотворний вплив на травну систему, адже черешня має проносний ефект. Вона очищає шлунок і налагоджує обмін речовин, сприяючи зниженню ваги.

Яєчний білок: 52 ккал
Одним горохом і черешнею ситий не будеш, тому пропонуємо вашій увазі чистий білок, який засвоюється на всі 100 %. Якщо 52 ккал — занадто багато для вас, згадаємо про іншому білковому продукті: куряча грудка містить 165 ккал.

Морська капуста: 49 ккал

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Свіжа ламінарія або її порошок містять справжній комплекс активних речовин: 2% жирів, 59% вуглеводів, 13% білків, 11%клітковини, 3% мінеральних солей. Склад ламінарії цікавить на сьогоднішній день вчених-дієтологів, оскільки експериментально доведено, що навіть у невеликих дозах дана водорість сприяє гарному обміну речовин, розщепленню жирів і виведенню шкідливого холестерину.

Апельсин: 44 ккал
Не варто позбавляти себе цитрусових на дієті. Звичайно, апельсин калорійніше лимона (29 ккал), але він не такий агресивний. До того ж, багато можна з'їсти лимонів за один раз?

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Лохина: 35 ккал

Лохина зміцнює імунну систему, знижує рівень холестерину в крові, забезпечує профілактику атеросклерозу, гіпертонії, а також нормалізує обмін речовин. Якщо вживати лохину регулярно, вона сприяє відновленню зору, а також нормалізує роботу серця і органів травлення.

Броколі: 34 ккал
Ось ми і підійшли до супердиетическим продуктів. На відміну від багатьох з них, брокколі дає відчуття ситості (незважаючи на свій прісний смак). При цьому її рекомендують при профілактиці і боротьбі з виразками і гастрит.

Броколі, скріншот: YouTube
Броколі, скріншот: YouTube

Помідор: 18 ккал
Салатні помідори дуже соковиті. Не дивно, адже вони майже повністю складаються з води, що і пояснює їх низьку калорійність. При цьому у помідорах багато кислот, цукрів і вітамінів (за вмістом вітаміну С вони лише трохи поступаються цитрусовим).

Огірок: 16 ккал
Здається, куди вже далі, але огірок ще менш калорійний, ніж помідор. Це натуральне сечогінний засіб, яке нормалізує водно-сольовий баланс. Для тих, хто страждає набряками, розвантажувальний огіркові дні можуть бути дуже корисні.

Малосольні огірки, скріншот: YouTube
Малосольні огірки, скріншот: YouTube

Селера: 16 ккал
Часто причиною зайвих кілограмів стає стрес, який хочеться пригнічувати їжею. У такому разі селера — ідеальне рослина, так як володіє заспокійливим ефектом і сприятливо впливає на нервову систему.

Зелений салат: 12 ккал
І, зрозуміло, салат. Він у два-три рази менш калорійний, ніж інші поширені види зелені (петрушка — 36 ккал, рукола — 26). І не забуваємо про те, що це один з продуктів, які можна з'їсти у великій кількості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як жінка "зігнала" вагу перед весіллям.

Як повідомляв Знай. ua, знижує вагу, підтримує норму вітаміну С і не тільки — чудодійні властивості води з лимоном.

Також Знай. ua писав, як прибрати синці під очима в домашніх умовах.