Аргентинські батьки нарешті забрали своїх дітей, народжених українськими сурогатними матерями. Про це повідомляє Hromadske.ua. Через карантин понад півсотні немовлят "застрягли” в Україні та ще ніколи не зустрічали своїх біологічних батьків.

46-річна Андреа Діаз з Буенос-Айрес не може стримати емоцій, тримаючи на руках свого синочка Ігнасіо. Вона розповіла журналістам, що народження Ігнасіо було справою останніх 10 років.

Разом з чоловіком Фернандо, вони намагалися стати батьками. Шість вагітностей у Андреа закінчилися викиднями, 12 терапій було пройдено подружжям. Лікарі розводили руками, ніхто не міг поставити офіційного діагнозу. Подружжя Діаз хотіло усиновити дитину, однак, як розповіла тепер вже щаслива мати, в питаннях усиновлення аргентинська юрисдикція дуже нечітка. Права на усиновлення у цій країні можна домагатися протягом 10 років, а то й усього життя.

Крім того, за кордоном пропонують усиновити зазвичай відразу кількох дітей разом. А у Андреа і Ігнасіо були досить скромні доходи, і дозволити собі підняти відразу кількох дітей вони не могли.

Фото Hromadske.ua

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Вибираючи між Україною і США, аргентинці зупинилися на нашій батьківщині.

“Україна надала нам всі технологічні можливості для того, щоб зробити це тут. Це чудове місце”, — не стримуючи емоцій, розповідає Андреа.

Тримаючи на руках свого Ігнасіо, мама розплакалася.

“У мене всі запитують, що я відчуваю… Я відчуваю все", - говорить щаслива жінка.

Аргентинська сім'я возз'єдналася зі своїм малюком
Аргентинська сім'я возз'єдналася зі своїм малюком

Близько 70 немовлят зараз чекають своїх батьків у готелі “Венеція” при сурогатної клініці Biotexcom. Шість малюків віддали родинам. Ще за двома батьки вже прилетіли, але, із-за стану здоров'я малюків, зустрічі доведеться ще трохи почекати.

За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, яка була присутня на зустрічі дітей з батьками, ще 7 сімей отримали необхідні документи, щоб незабаром забрати немовлят. Це громадяни Китаю та Іспанії.

Денисова також підкреслила, що питання, як поєднати всіх немовлят з батьками під час карантину зараз вирішується на законодавчому рівні.

Читайте також: "Здрастуй, мамо!" - за немовлятами, народженими сурогатними матерями в Україні, прибутку аргентинські батьки.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Молода мама померла через важкі пологи, тіло немовляти зникло - страшна історія сталася в Україні

«Знай.uа» писав, що Харківський лікар підхопив вірус, опинився в лікарні і прозрів - "українців обдурили"