Минулої доби, 10 червня, збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції українських військових з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 11 червня 2020 року.

"Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність.", - йдеться в повідомленні ООС. ООС

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

За даними ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по українських захисниках неподалік Павлополя ворог двічі вів вогонь, випустивши у бік оборонних укріплень. Об’єднаних сил 27 мінометних боєприпасів 120-го та 82-го калібрів. Окрім цього противник використав станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Повідомляється, що поблизу населеного пункту Тарамчук агресор застосовував БпЛА для скидання пострілу ВОГ-17, а оборонців Авдіївки два рази обстріляв з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Мар’їнки окупанти вели вогонь із підствольних гранатометів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Луганського зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Тут загарбники задіяли 120 мм та 82 мм міномети, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

Поруч із Хутором Вільним російські найманці чотири рази обстріляли позиції українських військових з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а неподалік Троїцького та Попасної – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовця Об'єднаних сил отримали поранення. Агресивна та злочинна поведінка російських найманців викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів наші підрозділи рішуче подавили ворожу активність. Українські воїни завжди готові надати ворогу адекватну й невідворотну відповідь. За даними розвідки, 10 червня, наші воїни знищили двох російських окупантів.", звітую ООС. ООС

Від початку поточної доби, 11 червня, збройні формування РФ в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріляли зі снайперської зброї українські опорні пункти неподалік Чармалика. Міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем противник двічі застосував біля Мар’їнки, а ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю – поблизу Новотроїцького.

"За поточну добу один український захисник отримав поранення. У відповідь на обстріли наші підрозділи, що обороняються, відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Слава Україні!" ООС

Зведення станом на 07:00 11 червня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 10 juni 2020

Зведення на 11.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 11.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Зведення на 11.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 11.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, розпізнати міни і захиститися від обстрілів армії Путіна — ЗСУ кинулися на допомогу юним українцям, ці знання рятують життя.