Київводоканал уклав договір з однією з компанією колекторських послуг, яка вже має до кінця цього року повинна "вибити" з українців гроші, які ті заборгували. Щоправда, наразі обіцяли не чіпати тих, хто не зумів заплатити за воду під час карантину, пишуть "Факти".

Варто зауважити, що на початок квітня борг киян за водопостачання та водовідведення становить 566 млн гривень, причому 80% від суми значиться лише на десятій частині споживачів. А відтак, аби зменшити заборгованість, Київводоканал уклав договір на 3,62 млн грн з компанією колекторських послуг, працівники якої і почнуть "вибивати" гроші з киян.

Колектори, фото: ukrpress.info
Колектори, фото: ukrpress.info

Зокрема, колектори будуть наділені такими повноваженнями:

  • вони зможуть вести переговори з власником особового рахунку від імені компанії,
  • розсилати СМС, листи, телефонувати, зустрічатися з боржниками,
  • за письмовим дорученням Київводоканалу обмежувати надання боржникам послуг з водовідведення і водопостачання.

У компанії вже підтвердили, що звернулися до колекторів та запевнили, що "вибивати" борги прийдуть тільки до тих, хто заборгував 1000 грн і вище, або ж не платив за послугу більше року - таких близько 30 тисяч. А ось за несплату під час карантину "чіпати" поки не будуть.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

До слова, наразі дії колекторів обмежуються лише Кримінальним кодексом України, бо спеціального закону про їх діяльність немає. Але з 1 липня все може змінитися, коли роботу колекторів почне контролювати НБУ, їх будуть ліцензувати і введуть норми поведінки. А за порушення ліцензію можуть забрати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з українців жорстко вибивають борги за комуналку, залучають колекторів і забирають квартири.

Як повідомляв Знай.uа в Україні зростає ціна оренди житла - як не стати жертвою шахраїв.

Знай.uа писав, чи стане блакитне паливо "золотим"? Експерти розповіли, що буде з цінами на газ в Україні.