Уродженець Житомира Олексій Пахунов працює старшим інженером у компанії Ілона Маска SpaceX. Не так давно команда відправила перший в світі комерційний рейс астронавтів на МКС. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

У Житомирі космос став головною пристрастю Пахунова. Тоді він і подумати не міг, що ця пристрасть стане покликанням і роботою мрії.

Олексій вивчився на програміста в Хмельницькому технічному університеті, а потім почав кар'єру в Європі. На початку нульових – Румунія, далі – офіс Microsoft у датському Копенгагені. Переїзд у Штати, а в 2012 році Олексій потрапляє в Google. Через рік здатного комп'ютерного інженера помічає рекрутер SpaceX.

Так Олексій став провідним гравцем команди Ілона Маска, однак бачилися вони нечасто.

Ілон Маск, фото Instagram
Ілон Маск, фото Instagram

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Вперше на товариські посиденьки в ресторані, а другий раз у досить стресових обставинах, коли треба було швидко ухвалити складне рішення. Посиденьки в ресторані мені сподобалися більше", - поділився Олексій.

Пахунов пише код для надсучасних космічних ракет, тому від нього залежить майбутня історія. Він не веде сторінок у соцмережах і йому заборонено давати інтерв'ю. Зате у інженера є затишний блог в інтернеті, де він розповідає про те, як на чолі з Маском вони запускають у космос ракети.

астронавти SpaceX, скріншот з відео
астронавти SpaceX, скріншот з відео

"Час на відпочинок і особисте життя залишається, хоча, якщо ви запитаєте мою дружину, вона зі мною не погодиться. У SpaceX легко працювати хоч цілодобово", - зазначив українець.

Дружина Олексія – Тетяна теж пов'язала себе справою життя і викладає українську мову в Лос-Анджелесі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Трамп оголосив про космічну незалежність США.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ілон Маск назвав Безоса монополістом, і закликав розділити Amazon.

Також портал Знай.uа писав, що Falcon 9 від SpaceX вивела на орбіту супутники Starlink, запуск ракети потрапив на камеру.