Після страшних подій у райвідділі поліції Кагарлика, серед українців стало популярним питання - куди дзвонити, якщо вбиває поліція. Та й сама подія викликала широкий резонанс серед людей, адже на місці постраждалої може виявитися буквально кожен.

У світлі цих подій блогер і журналіст Юрій Конончук написав резонансний пост у соціальній мережі Facebook:

"Президент України Володимир Зеленський якось сказав, що кожен з нас — президент. Проте я не згодний із нашим гарантом.

Кожен з нас — Сергій Стерненко, якого намагаються звинуватити в умисному вбивстві. Не дивлячись на те, що це Сергія хотіли вбити і він захищав власне життя й здоров’я.

Кожен з нас — Андрій Free Riff Антоненко, Юлія Free Dr Kuzmenko та Яна Дугарь, яких звинувачують у вбивстві Павла Шеремета. Антоненка і Кузьменко досі тримають під вартою, не зважаючи на те, що прямих доказів їх провини немає і в кожного з них є алібі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Кожен з нас — Тетяна Чорновол, на яку намагаються повісити незрозумілу загибель підопічного Януковича в офісі Партії Регіонів під час Революції Гідності.

Кожен з нас — Маруся Звіробій та Софія Федина, яких кошмарять через «погрози президенту».

Кожен з нас — Кирило Тлявов, якого застрелили п’яні мусора. Або дівчина, яку катували й ґвалтували у відділку поліції в Кагарлику. Чи інші потерпілі від мусорського свавілля українці.

Кожен з нас — Катерина Гандзюк, яку облили кислотою посеред білого дня. І яка померла від несумісних з життям опіків. А замовників вбивства так і не знайшли.

Не тому, що не можуть, а тому, що не хочуть. Або «какая разніца?». Або вбивці примазані й мусора їх покривають. Або ж самі мусора це організували і буде тупо, коли вони вийдуть самі на себе.

І кожен з нас в жодному разі не президент. Адже нікого з нас не призначать на ключові державні посади, адже ми не працювали / не товаришували / не дружили з Зеленським. Тому що ми не «95-го кварталу».

І ніхто з нас не Аваков та не Венедіктова, яким плювати на закони, порядки, докази, логіку й здоровий глузд.

Тому питання «Кому дзвонити, коли вбиває поліція (чи інші правоохоронні органи)?» — лишається відкритим".

Президент України Володимир Зеленський якось сказав, що кожен з нас — президент. Проте я не згодний із нашим гарантом....

Geplaatst door Yurii Kononchuk op Donderdag 11 juni 2020

Раніше Знай писав, що на співробітників поліції з Кагарлика, які підозрюються в зґвалтуванні і побитті дівчини в приміщенні місцевого відділу поліції, не вперше скаржилися за насильства.

Про це повідомив юрист Маси Найєм на своїй Facebook-сторінці.

"На поліцейських, підозрюваних у зґвалтуванні в Кагарлику, раніше були скарги. Більше десяти заяв від різних людей було написано на підозрюваних. У заявах йшлося про насильство", - написав адвокат.

Також Знай повідомляв, що зґвалтування в Кагарлику Київської області обростає новими подробицями. Жертва розповіла, як над нею знущалися поліцейські, в ефірі телеканалу "Україна".

За словами дівчини, підозрюваних у зґвалтуванні Сергій Сулима і Микола Кузів були тоді не єдиними учасниками звірств.

Постраждала розповіла, що її запросили нібито для дачі свідчень у справі про пограбування магазинів. Її провели в кабінет, розташований на другому поверсі поліцейського відділення.