У суботу, 13 червня, розпочався 94-й день карантину, який ввели через пандемію коронавірусу з 12 березня. На засіданні Кабінету міністрів 20 травня було прийнято рішення про продовження карантинних заходів до 22 червня.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

В Україні з 1 червня розпочався третій етап пом'якшення протиепідеміологічних заходів. Ослаблення відбувається у всіх регіонах країни. Київ і ще 9 областей не відповідають критеріям для пом'якшення карантину.

Також з 1 червня була дозволена робота тренажерних залів, спортивних майданчиків та басейнів. Студенти вищих навчальних закладів, коледжів і ПТУ зможуть безперешкодно здавати іспити.

Більш того, почали відновлювати автотранспортне та залізничне сполучення між регіонами України.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Кабмін прийняв рішення послабити карантинні обмеження вже з 5 червня.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Заклади громадського харчування можуть приймати відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання карантинних заходів, також люди старше 60 років не зобов'язані дотримуватися самоізоляцію, а внутрішнє авіасполучення відновлено, з 15 червня - міжнародне сполучення з країнами, які будуть приймати рейси з України. До того ж, легковими автомобілями можна перевозити до 5 чоловік, включаючи водія.

Починаючи з 10 червня, частково відновлюється пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі, час роботи обмежений з 11:00 до 14:00.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Польщі троє заробітчанок з України втекли з примусового карантину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на кордоні у величезній тисняві тисячі українців тікають з країни.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський попросив українців серйозніше ставитися до епідемії Covid-19 через збільшення числа хворих на коронавірус.