Відомий супермаркет електроніки Eldorado запідозрили у маніпуляції з цінами – коли покупцеві на прилавку показують одну ціну, а при купівлі з'ясовується, що вартість товару абсолютно інша.

Дуже часто цим грішать продуктові супермаркети, але як виявилося магазинах електроніки теж не чужі такі схеми. Подібним негативним досвідом поділився киянин Роман, який придбав комп'ютерну мишу в одному з магазинів.

«Син зібрав гроші на нову ігрову мишу і хотів купити саме за свої кошти. Ми вибрали оптимальний варіант за 725 гривень. Спочатку не могли зробити замовлення на сайті – він постійно глючив і не давав завершити замовлення. Здавалося б, вже тоді варто було б відмовитися від цієї затії, але я передзвонив в магазин, зробив замовлення і домовився забрати його на наступний день. Мабуть, магазин Eldorado в новому торговому центрі Retroville вирішили розпочати свою роботу з обману покупців. Коли ми прийшли магазин, то побачили, що точно така ж комп'ютерна миша продається за 699 гривень. Ясна річ, ми вирішили заощадити гроші синові і придбати товар дешевше. Але не тут то було. Менеджер почала оформляти товар, але все одно за 725 гривень. На моє питання – навіщо вони обманюють покупців, якщо на ціннику чітко написано 699 гривень – мені почали лепетати традиційні відмовки магазинів – не встигли поміняти цінник, менеджер вже поспішає, вийшла накладка і таке інше», - ділиться своїм досвідом Роман.

За словами покупця, менеджери відмовилися продати товар за заявленою на ціннику вартості товару, а запропонували нарахувати 36 гривень бонусів, які будуть діяти через деякий час.

Чек з магазину Ельдорадо \\ фото Знай
Чек з магазину Ельдорадо \\ фото Знай

Популярні новини зараз
Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

«Мене запевнили, що цінник зараз же змінять, щоб не вводити в оману покупців. Хвилин 15 ми чекали своєї черги на касі, дивилися товар – всі працівники магазину одразу ж втратили інтерес до зміни цінника і такого нахабного обману покупців. Тут справа зовсім не в 26 гривнях, які становлять різницю, а справа у нахабстві і банальності цих відмазок, які вже набили оскому всім українцям. У продуктових нас обманюють на три гривні на гречці, а тут вже супермаркети електроніки взяли на озброєння таку огидну практику розраховуючи, що людина просто не зверне увагу на таку незначну різницю. Ну і зрозуміло, що повертатися в магазин в майбутньому вже немає ніякого бажання», - резюмує Роман.

Прилавок магазину Ельдорадо \\ фото Знай
Прилавок магазину Ельдорадо \\ фото Знай

Як писав раніше Знай, українські споживачі зіткнулися з потенційним шахрайством з боку працівників магазину побутової техніки та електроніки "Ельдорадо". Як стверджують покупці, продавець рекомендував їм телевізор певної моделі, а потім підмінив його іншим з дефектом.

Про це повідомляв Telegram-канал "Народний ревізор", який спеціалізується на публікації скарг споживачів.

Пара прийшла в магазин, щоб купити телевізор. "Після консультації з працівником залу вибір був зроблений. Консультант запропонував молодим людям оплатити покупку і спуститься вниз, щоб не чекати, поки упакують покупку. Так і зробили. Тільки вдома побачили, що упакували битий товар, а гарантійний талон взагалі не заповнили", - йдеться в оригінальному повідомленні.

Також Знай повідомляв, що в Києві мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо" потрапила в скандал. Магазин, що по вулиці Глубочицька, 44 продав клієнту поламаний блендер. На красномовних кадрах чудово видно, що у нього поламана ніжка. Чоловік купив блендер фірми SATURN ST-FP 9085.