Поширення COVID-19 по всій планеті почалося з китайського міста Ухань. Проте Китай вже показав всьому світу, що подолати її цілком реально, і вже зняв всі обмеження. Проте розслаблятися ще рано. У КНР зафіксовано черговий спалах коронавірусу. І знову ключову роль відіграв продовольчий ринок.

Китайці роз'їжджаються з Уханя. Фото: Сіньхуа
Китайці роз'їжджаються з Уханя. Фото: Сіньхуа

За 24 години в Китаї виявлено 36 випадків захворювання. Це рекорд за останні 2 місяці. Уряд вже встановило, що поширення сталося з найбільшого ринку Пекіна. Тепер ринок закритий на санітарну обробку, а всі найближчі райони закриті на строгий карантин.

По домівках ходять медики і проводять тести на COVID-19. У загальній складності перевірка торкнеться 50 000 чоловік.
Також фахівці встановили, що виявлений вірус має європейське походження. Це показав аналіз генома віріонів. Таким чином, коронавірус потрапив на ринок Пекіна або з одним з туристів, або з громадянином Китаю, який повернувся з Європи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, що київський Голосіївський монастир вийшов з карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" помічниця Володимира Зеленського заявила про масову перевірку українців.

Також "Знай.uа" писав, що вчені розробили унікальний спосіб діагностики Covid-19.