Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що з повагою прийме можливе рішення про своє звільнення з посади і додав, що на нього ніколи не тиснули з Офісу президента через прийняття того чи іншого закону. Про це він заявив "Буквам" в інтерв'ю, опублікованому 12 червня.

Дмитро Разумков,фото: vin.gov.ua
Дмитро Разумков,фото: vin.gov.ua

"Звільнити голову Верховної Ради може лише Верховна Рада – це чітко передбачено в Конституції. Як і підстави для звільнення. Якщо ВР прийме таке рішення, я прийму його з великою повагою", – сказав Разумков в інтерв'ю виданню Літери.

Спікер не підтвердив чутки про те, що він готує власний політичний проект. На питання журналістки, "тиснули" на нього з Офісу президента для прийняття того чи іншого закону, Разумков відповів негативно.

Дмитро Разумков, фото: facebook
Дмитро Разумков, фото: facebook

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Ні, але дискусії були. Щодо деяких законопроектів хотілося зробити це швидше, але ви бачили, що ми працювали максимально швидко. Наскільки це було можливо, наскільки це передбачено регламентом і наскільки це потрібно державі Україна. Іноді я б теж хотів швидше прийняти закон, але через регламент я переступати не буду", – пояснив спікер.

У кулуарах Верховної Ради України взимку обговорювалася інформація про можливу зміну спікера парламенту Дмитра Разумкова, однак це були лише припущення.

Дмитро Разумков — один з небагатьох, хто під час президентської та парламентської кампанії закрив собою інформаційний фронт Володимира Зеленського. За що і отримав посаду спікера.

Втім, вже з першого дня спікер вирішив бути не просто принтером Банковій і зупинив турборежимное внесення поправок у Конституцію і переформатування регламенту. Пізніше у нього виявилася своя позиція за законом про землю і антиколомойскому законом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Зеленський розкрив справжню причину звільнення Богдана – "Врятував його від влади".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський, Шмигаль, Разумков і Ко — Топ-5 декларацій, які треба бачити своїми очима.

Також портал Знай.uа писав, що Разумков заявив, що російська мова потрібна в Україні через окупантів.