В 1834 році в Англії людей, які залишилися без засобів до існування, скеровують у робітні будинки. Вони отримували за свою важку працю мізерне харчування та дах над головою.

Робітні будинки створили після прийняття закону про бідних. Ініціатива фактично позбавила небагатих британців права на соціальну допомогу. Замість цього людей, що залишилися без засобів до існування, скеровують у робітні будинки.

Людям доводилося дуже важко працювати, а харчування їм надавали дуже убоге. Це призводило до того, що багато з них гинули від хвороб і недоїдання.

Робітні будинки, фото з вільних джерел
Робітні будинки, фото з вільних джерел

Умови їх утримання були дуже схожі на тюремні, а їх ефективність була досить сумнівною. При цьому їх діяльність закрили лише в середині 20 століття.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Життя в робітних будинках була нелегкою, тому що крім поганого харчування людей з найбіднішого прошарку населення карали по цілій системі, а чорний працю був дуже важким.

Робітні будинки, фото з вільних джерел
Робітні будинки, фото з вільних джерел

Мешканці робітних будинків ділилися на 7 груп:

- Старі або немічні чоловіки.

- Міцні працездатні чоловіки і хлопчики старше 13 років.

- Підлітки і діти чоловічої статі від 7 до 13 років.

- Старі або немічні жінки

- Міцні працездатні жінки і дівчатка старше 16 років.

- Дівчинки від 7 до 16 років.

- Діти обох статей віком до 7 років.

Кожна з груп жила на своїй території і вони не мали права спілкуватися один з одним. Мужів з дружинами поділяли відразу по прибуттю і їх суворо карали за спробу поговорити один з одним.

Робітні будинки, фото з вільних джерел
Робітні будинки, фото з вільних джерел

Ось що пише Джек Лондон, який у 1902 році, переодягнувшись бідняком, відправився особисто дослідити побут лондонських низів:

“В одному тільки Лондоні мільйон вісімсот тисяч людей відносяться до розряду бідних, а частково навіть незаможних; додайте до них ще мільйон таких, яких тижнева получка рятує від жебрацтва... Кожен четвертий лондонець помирає в благодійному закладі; з кожної тисячі жителів Англії дев'ятсот тридцять дев'ять чоловік вмирають в бідності; вісім мільйонів чоловік живуть впроголодь і, нарешті, двадцять мільйонів не знають самих елементарних життєвих зручностей... статистичного звіту за 1886 рік випливає, що в 1884 році в Лондоні померло 81 951 людину, з них: в робітних будинках 9909, в лікарнях 6559, в божевільних будинках 278”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жорстокий наречений спробував розлучити дівчину з кращим другом, її вибір потряс світ.

Як повідомляв Знай. ua, де крім "Діамантовій руці" використовувалися бананові шкірки.

Також Знай. ua писав, що топ-10 речей, які можна вигідно продати, а не викинути.