В Україні з понеділка, 15 червня відкрили міжнародне авіасполучення. Одним прилетів в країну пощастить більше за інших і буде враховуватися один головний фактор. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я під час брифінгу.

У Моз розповіли, що людям, які повертаються з Польщі, не треба проходити 14-денну самоізоляцію. Країна входить в список "зелених зон".

В "зелену зону" також входять ті країни, де кількість пацієнтів з Covid-19 на 100 тис. населення менше 40.

Аеропорт "Бориспіль", фото з вільних джерел
Аеропорт "Бориспіль", фото з вільних джерел

Мінздрав визначив правила перетинання державного кордону України у зв'язку з відновленням авіасполучення з 15 червня. Так, буде перелік країн, які увійдуть в так звану "червону" і "зелену" зони. До "червоної" зони будуть належати країни, де кількість хворих Covid-19 на певну дату становить понад 40 осіб на 100 тис. населення. Громадяни, які прибувають з цих країн, повинні будуть проходити обов'язкову обсервацію або самоізоляцію. Моз буде публікувати перелік таких країн на своєму сайті

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міністр в черговий раз звернувся до громадян з проханням дотримуватися рекомендацій Моз щодо профілактики зараження COVID-19, зокрема, носити маски в громадських місцях, користуватися антисептиком, не порушувати соціальну дистанцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, спецрейсом з Канади евакуювали 263 українців, у посольстві повідомили про чергове літаку з Торонто.

Як повідомляв Знай. ua, Україна відкрила небо, куди зможемо полетіти з 15 червня.

Також Знай. ua писав, що запорожців відправлять в Польщу і Туреччину, плануйте відпустку.