Міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що потрібно в найкоротші терміни вирішити правові проблеми захисту права дітей і жінок-сурогатних матерів. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Тема сурогатного материнства є надзвичайно дискусійною і вразливою. Для Мінсоцполітики головне – це діти та захист їх прав. Є речі, які потрібно врегулювати на міждержавному рівні. Оскільки через неузгодженість українського та іноземного законодавства виникають проблеми з легалізацією таких дітей за кордоном", - пояснила Лазебна.

За її словами, в Іспанії законодавство не дозволяє зареєструвати дітей, народжених сурогатними матерями за кордоном і надати їм іспанське громадянство, і такі діти отримують громадянство України і проходять процедуру визнання батьківства або про усиновлення власними батьками.

Сурогатне материнство, фото: unsplash.com
Сурогатне материнство, фото: unsplash.com

"Також питання про дотримання прав жінок, тому що до нас все ще ставляться як до країни третього світу", - вважає міністр.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Лазебна також додала, що сьогоднішніх норм Цивільного та Сімейного кодексів, а також наказу МОЗ, недостатньо, тому, Мінсоцполітики збирається вирішити правові проблеми та захистити права дітей та жінок-сурогатних матерів в терміновому порядку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за немовлятами від сурогатних матерів, застряглими в Україні, прилетіли аргентинські батьки.

Як повідомляв портал Знай.uа, дитячий омбудсмен Кулеба поставив геїв в один ряд з насильниками.

Також портал Знай.uа писав, як завагітніти, якщо не виходить.