Людське тіло — справжня загадка, яку не перше сторіччя намагаються вивчити медики і вчені. Часто у простих людей викликають інтерес ті чи інші властивості нашого "панцира". Тут все, і кров, і шкіра, і кістки, а найзагадковіше — мозок.

Так от, є питання - чому холодна вода бадьорить, а гаряча — розслабляє? Про це розповідає автор Telegram-каналу "Очевидні речі".

Дівчина в душі, фото: depositphotos
Дівчина в душі, фото: depositphotos

В холодній воді не комфортно і хочеться з неї скоріше вибратися, щоб не знижувати температуру тіла. Для того, щоб вибратися, потрібно підбадьоритися. Виробляється адреналін, гормон, що приводить м'язи у тонус.

В гарячій же воді (ну і взагалі в гарячому середовищі) навантажуються серце і судини. Тіло хоче охолонути до своїх 36.6 градусів, необхідний хороший водообмін для потовиділення, все це відбувається через кров і лімфу. Щоб розвантажити транспортну систему цих рідин, необхідно знизити активність (тонус) мускулатури.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ось і вся відповідь, практично вся, адже вище ми писали, що людське тіло — справжня загадка і її нереально розгадати одним лише апаратом МРТ або мікроскопом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, біологічна зброя проти США? Вчений спробував схрестити мавпу з радянською жінкою.

Як повідомляв Знай.uа цікаві факти про хамелеонах — брехня? Вчені розвінчують популярні міфи.

Знай.uа писав, на береги Шотландії океан викинув останки рідкісного кита, вчені вперше змогли дослідити велетня.