Офіс генерального прокурора оголосив колишньому ватажку бойовиків "ДНР" Ігорю Гіркіну нову підозру в порушенні законів України та звичаїв війни.

Більш того, терорист оголошений у розшук, а український суд дозволив його затримання. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Уточнюється, що колишньому так званому "міністру оборони ДНР" повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Згідно з даними слідства, з 17 по 19 квітня 2014 Гіркін з іншими бойовиками викрадав патріотично налаштованих українців. Надалі їх поміщали в спеціально облаштований будинок у Слов'янську, де їх катували і наносили ножові поранення за проукраїнську позицію.

Терорист "ЛДНР" Ігор Гіркін, скріншот: YouTube
Терорист "ЛДНР" Ігор Гіркін, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"На виконання наказів підозрюваного, підлеглі йому бойовики умисно позбавили життя не менше трьох осіб, яких незаконно утримували і катували", - вказується в повідомленні.

Як відомо, перші кримінальні справи на Гіркіна завели ще навесні 2014 року. Його підозрюють в організації вбивств, дії на шкоду суверенітету і цілісності України, терористичній діяльності.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прокуратура Нідерландів може долучити до справи про катастрофі Boeing 777 на Донбасі інтерв'ю Ігоря Гіркіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дмитро Гордон загіпнотизував Гіркіна і Поклонську на інтерв'ю – Кашпіровський навчив.

Також портал Знай.uа писав, що Гордон виманив біглого президента Януковича на інтерв'ю – "Він жертва".