Міністр фінансів Сергій Марченко висловив сподівання, що україна зможе вже в 2022 році відмовитися від кредитування Міжнародного валютного фонду. Про це Марченко заявив в ефірі "Свобода слова"

"Ми віримо, що у нас буде можливість до 2023 року, вже в 2022-му році сказати, що нуль кредитів від МВФ в бюджет. Тобто ми маємо можливість за рахунок детінізації, за рахунок збільшення доходів за рахунок підвищення ефективності витрат, за рахунок підвищення наших кредитних рейтингів", - сказав Марченко.

Міністр також прокоментував підвищення рейтингу України Міжнародним рейтинговим агентство Moody's Investors Service. Міністр фінансів розраховує на подальше отримання рейтингу інвестиційного класу.

Сергій Марченко \\ фото Антикор
Сергій Марченко \\ фото Антикор

У той же час номінальний ВВП України в цьому році скоротиться до 3,908 трлн грн, або $130,3 млрд – це виводить на среднегодовой курс 30 грн за 1 долар.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прогноз Міжнародного валютного фонду опублікований в їх матеріалах у зв'язку з виділенням Україні нового траншу.

Повідомляється, що в 2019 році ВВП України виріс до 3,975 трлн з 3,561 трлн в 2018 році, а в доларах – до $154,7 млрд з $130,9 млрд при зміцненні середньорічного курсу гривні до 25,7 грн за 1 долар з 27,2 грн за 1 долар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МВФ спрогнозував кризу в Україні до 2023-2024 років.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський вказав президенту на старі граблі.

Також Знай. ua писав, що Лесев показав справжню суть "блискучих" переговорів Шмигаля з МВФ.