Відомий педіатр Євген Комаровський, в перервах між роботою над інформацією стосовно коронавірусу в Україні, вирішив нагадати українським батькам про підозрілі рослини, які можуть підстерігати дітей на вулиці.

Не секрет, що не вся трава безпечна — це і є головна тривога. Комаровський радить стежити за тим, що дитина бере до рук або суне до рота. Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Комаровського в мережі Instagram.

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

"Віх отрутний, рицина, блекота чорна, дурман звичайний, паслін солодко-гіркий, борець (черевички), болиголов плямистий, черемица зелена і звичайна, багно, вовче лико, борщівник, жовтець їдкий, вороняче око, конвалія травнева, бузина чорна, молочай лозный – всі ці рослини ви, швидше за все, бачили і всі вони отруйні. Отруєння може проявитися, як через кілька хвилин, так і через кілька місяців.⁣ Не будьте байдужі – навчіть своїх дітей, не чіпати рослин, про які вони нічого не знають!⁣", - пише Комаровський.

Також варто нагадати нашим читачам, що відомий педіатр Євген Комаровський розповів, чому при перевезенні дитини важливо використовувати спеціальні автокрісла. Норму про перевезення дітей в дитячих кріслах з 2019 року внесли до Правил дорожнього руху України, однак деякі люди продовжують ігнорувати вимоги. Комаровський запевняє, що краще дійсно купити крісло, та не ризикувати здоров'ям малюка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив ефективний замінник смартфона для дітей.

Як повідомляв Знай.uа небезпечний коронавірус для немовлят — Комаровський дав відповідь схвильованим матерям.

Знай.uа писав, Комаровський зізнався, що його хлопчик втомився і лежить.