Пандемія коронавірусу внесла корективи у життя кожного і розпустила руки аферистам для нових шахрайських схем. Наприклад, в Києві аферисти в розпал карантину продавали біодобавки "від коронавірусу", то на Закарпатті додумались продавати довідки про результати ПЛР-тестування на COVID-19, необхідні для виїзду за кордон.

Про фейкові довідки в Facebook повідомив медичний центр "Превенція".

У закладі стверджують, що користувач Василь Микулець продає липові документи з їх медичного центру. Оголошення про реалізацію потрібних довідок він розмістив у Facebook у групі "Ужгородська Інтернет-Барахолка". Медики звернулися в поліцію.

Журналісти телефоном поспілкувалися з людиною, підозрюваною у шахрайстві. Чоловік справді підтвердив, що розміщував оголошення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube

За його словами, отримати довідку з результатами тесту можна без особистого відвідування клініки для здачі аналізу крові. Липова довідка коштує 1500 гривень, які треба перерахувати на карту. Потім ймовірний шахрай надіслав повідомлення з номером картки та зазначенням прізвища та імені одержувача, і попросив повідомити йому, коли гроші будуть перераховані. І не треба чекати тиждень результатів. Раз-два і ти в Польщі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Тернопільщині шахраї збагатилися за рахунок тяжко хворої дитини.

Як повідомляв Знай. ua, на Тернопільщині шукають чоловіка у піджаку - розпустив руки і зник, плюнувши в обличчя поліції.

Також Знай. ua писав, що наречена Розенко зізналася, як її "смажить" просто на вулиці.