Український парламент схвалив зміни до законодавства, які дають "зелене світло" у цьому навчальному році учням шкіл, які завершують отримання повної загальної середньої освіти, не проходити Державну підсумкову атестацію (ДПА).

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Верховної Ради України.

Школярі, фото: Pxhere
Школярі, фото: Pxhere

За інформацією парламентаріїв, за відповідний законопроєкт проголосували 356 народних депутатів. Метою законопроєкту є мінімізація ризиків захворювання на коронавірусну хворобу при оцінці результатів навчання учнів і студентів, які завершують отримання повної загальної середньої освіти.

Згідно з документом, одержувачі освіти, завершують отримання повної загальної середньої освіти, зможуть отримати документи про здобуття повної загальної середньої освіти без проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ЗНО, ілюстраційне фото Уніан
ЗНО, ілюстраційне фото Уніан

Разом з тим випускники, які за результатами ЗНО, матимуть намір зарахувати оцінку іспиту як ДПА, зможуть це зробити. Також народні депутати окремим голосуванням доручили голові Верховної Ради невідкладно підписати прийнятий закон і направити його на підпис до президента Володимира Зеленського.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пробне ЗНО-2020, опубліковані завдання тестів з усіх предметів.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО-2020 планують перенести й повернути гроші, названі нові дати.

Знай.uа писав, ДТЕК перевірив техстан електромереж, щоб у школах під час ЗНО не було перебоїв електроенергії.