Як скласти власне висловлювання правильно і отримати максимум балів порадила старший екзаменатор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, передає Освіторія.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури наближається, і треба готуватися випускникам не тільки до тестів, але і до написання власного твору.

Варто взяти до уваги поради від людини, який перевіряє ті самі "завдання з відкритою формою відповіді". Варто пам'ятати, що дані тексти перевіряє не комп'ютер, а живі люди, тому важливо намагатися писати розбірливо і акуратно.

Робота повинна бути не менше ста слів, але і не більше трьохсот. Потренуйтеся будинку, щоб представляти візуально, скільки місця буде займати це на аркуші А4.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Два аргументи – цілком достатньо. Різні слова не роблять аргументи різними, вони повинні відрізнятися за своєю суттю. А зайва "вода" може призвести до того, що ви втратите бал.

До аргументів потрібно додати розгорнуті і добре пояснені приклади. Краще всього один привести приклад із літератури чи інших видів мистецтва, в тому числі кіно і навіть комп'ютерні ігри. Однак не варто придумувати назви книги, автора або фільм, перевіряти будуть всі.

Роботу важливо структурувати по абзацах, а думка намагайтеся висловлювати логічно і послідовно. Висновок не повинен з'являтися раптово, а бути логічним завершенням і бути продовження аргументів, прикладів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗНО 2020 не вдасться уникнути нікому – що придумали для випускників.

Як повідомляв Знай. ua, як використання мобільних впливає на навчання школярів.

Також Знай. ua писав, що українці пішли війною на дистанційна освіта.