Під час розкопок стародавнього польського замку XIV століття археологи виявили незвичайний скриню зі скарбом. У знайденому ящику зберігалися срібні кубки, монети, столові прилади, вази. Всього було знайдено 103 предмети, повідомляє портал MiastoNS.pl.

В місті Нови-Сонч Сондецького району взялися відновлювати замок, який постраждав від кількох руйнувань, серед яких підрив у 1945 році. Археологи Історико-дослідницької асоціації вивчають руїни на прохання влади, і останні дослідження закінчилися несподіваним трофеєм. Експерти припускають, що у скрині зберігся скарб, який складається із награбованих багатств. "Це юдаїка, ймовірно, з початку 19 і 20 століття. Питання в тому, як це пов'язано з будівлями в цій частині міста", - каже археолог Бартоломей Урбанський. Він також припустив, що це могло бути награбоване і заховані нацистами срібло.

Скарб із замку в Польщі, фото - Polsha24
Скарб із замку в Польщі, фото - Polsha24

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.