Медикам другої ланки підвищать зарплату з 1 вересня в середньому вдвічі. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у коментарі Telegram-каналу PavlovskyNews.

Раніше медична реформа не враховувала підвищення зарплати лікарям другої ланки. З цієї причини президент Володимир Зеленський доручив уряду підвищити зарплати лікарям з 1 вересня цього року.

лікар за роботою, скріншот з відео
лікар за роботою, скріншот з відео

За словами Степанова, з бюджету на підвищення зарплат Кабмін готовий виділяти понад 2 млрд гривень щомісяця. Таким чином, зарплата лікарів другої ланки зросте до 70% від їх тарифної ставки, медсестер і санітарів – на 50% та 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

Також Степанов повідомив, що в міністерстві є певні ознаки, за яких потрібно посилювати карантин, у тому числі і в регіонах. Як тільки ситуація з Covid-19 погіршиться – буде вжито заходів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

До речі, міністр назвав відвідувачів нічних клубів анархістами.

"Це 100 відсотків анархія з точки зору карантину", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні стартував другий етап медреформи – "Ми звільняємо половину всіх лікарів?".

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Степанов розповів про повальне недотримання карантину в Україні – "Повна анархія".

Також портал Знай.uа писав, що на українців, які ігнорують маски, чекає неприємний "сюрприз" – Кабмін збільшить штрафи за порушення.