Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) знову потрапила в гучний скандал. Однак на цей раз обурення — не єдине, що відчуваєш, коли дізнаєшся про інцидент. 38 цуценят задихнулися при перевезенні за неналежних умов. Тварини померли від задухи через погану циркуляцію повітря, повідомляє канадське видання National Post.

Після того, як це сталося, МАУ оголосили тимчасове ембарго на перевезення живих тварин на літаках B767 (літак рейсу PS 1241).

Рейс PS 1241 авіакомпанії МАУ приземлився в міжнародному аеропорту Пірсон 13 червня. На борту, у вантажному відсіку, містилося близько 500 щенят, з них — 200 французьких бульдогів. Тварин везли продавати в канадську столицю Торонто. Але при перевезенні була допущена н еприпустима недбалість, яка стала фатальною для нещасних тварин. У вантажному відсіку літака було всього 300 кліток. У деяких з них знаходилося по два цуценяти.

Щеня фото Pixabay

Коли тварин завантажили в літак, температура була більш 30 градусів, і вже тоді собачки помітно страждали від спеки. За словами вантажника, який виконував посадку тварин на той фатальний рейс, розповів правду — багатьох собак посадили в клітки без можливості пересування. Повітря циркулювало дуже погано. Після цього піддони з клітинами опустилися в нижній відсік літака.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Еббі Лоренцен з Торонто, яка в той день приїхала в аеропорт зустріти кішку свого друга, розповіла жахливі подробиці цієї історії. Співробітники митниці сказали Еббі, що з-за великої кількості тварин на борту рейс затримується.
На склад з тваринами Лоренцен не пустили. Врешті-решт вона пішла додому разом з кішкою. Пізніше вона знову прийшла на склад, щоб відправити кішку на західне узбережжя. І відчула недобре.

"Як тільки я увійшла на склад, то відчула запах смерті. Це було просто дуже страшно", - сказала Лоренцен.

В сміттєвому баку на складі жінка побачила тіла кількох цуценят. Місцевий офіцер відповів, що їм було наказано позбутися тел.

Чиновники CFIA почали розслідування і визначать подальші кроки після його завершення. Організація несе відповідальність за регулювання ввезення тварин, у тому числі собак в Канаду.

Літаки МАУ, скріншот: YouTube
Літаки МАУ, скріншот: YouTube

Авіакомпанія також опублікувала заяву на своїй сторінці в Facebook, в якій вона висловлює співчуття у зв'язку з трагічною загибеллю на рейсі.

"МАУ працює з місцевою владою, щоб визначити, що сталося, і внести будь-які зміни, необхідні для запобігання повторення такої ситуації", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В електричці "Київ-Ніжин" пенсіонерка заснула на обплеванном підлозі, молодь вразила цинізмом - "Сиди вдома!"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українців запхали в електрички-душогубки, двісті кілометрів пекла на одній нозі - "не Можна було залишити спецпотяг?"

Також «Знай.ua» писав, що Філатов відправив дніпрян до тещі на вареники" - куди можна поїхати на електричці, список напрямків