Українським підприємцям слід бути вельми ретельними у дотриманні правил карантину. Адже наступного тижня почнуться посилені перевірки кафе, ресторанів і громадського транспорту на предмет дотримання карантинних обмежень. На сьогодні вже виявлено 703 порушення.

Це питання в суботу, 20 червня, обговорили представники української влади на селекторній нараді щодо запобігання розповсюдження коронавірусу, передає прес-служба Офісу президента.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"На наступному тижні почнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів по запобіганню поширення коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у разі недотримання карантину, заклад повинні нести відповідальність.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо заклади не стежать за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то повинні нести за це відповідальність. Громадські місця повинні відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину", - сказав він.

Українці, фото Офіс Президента
Українці, фото Офіс Президента

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів, що силовики провели 2,5 тис. перевірок громадського транспорту. Вони виявили 703 порушення, пов'язані з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями. Накладено штрафів майже на 2 млн грн.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на яких пляжах дозволили купатися киянам.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Укрзалізниця" встановила ціни поїздок в поїзді на популярні українські курорти.

Також "Знай.ua" писав, як перетнути кордон і обійти обмеження карантину.