Національний банк України (НБУ) після вихідних у понеділок, 22 червня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 26,72 грн/дол., тобто гривня другий день поспіль зміцнилась до долара, цього разу на 4 копійки порівняно з попереднім показником.

У порівнянні з показниками у п'ятницю, 19 червня, гривня трохи зміцніла в своїх позиціях, її показник – 26,72 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 22 червня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 долар США – 26,7207 гривень;

- 1 євро – 29,9953 гривень;

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Таким чином, курс долара став дешевше на 4 копійки. При цьому євро зменшився в ціні на 6 копійок.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин зазначив, через різке зростання кількості хворих на коронавірус завтра, 22 червня, уряд прийме рішення про посилення карантину за новою методикою.

"Економіка може не витримати другої хвилі і ця ситуація спричинить обвал гривні", - зазначає експерт.

Поки що зберігається сприятливий період для купівлі готівкової валюти. Тому фахівці рекомендують задуматися про долар, як засіб накопичення.


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру.

Також портал Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.