В супермаркеті кожен може потрапити в ситуацію, коли випадково зачепив на полиці товар, посуд або щось інше, що розбилося. І практично всі в паніці починають платити за розбитий товар. Журналістка проекту "Таємний агент" (Новий канал) дізналася, як правильно діяти покупцеві.

"Ми вчинили провокацію в одному зі столичних супермаркетів, – розповідає агент. – Актор Богдан "випадково" упустив коробку з келихами. Адже на полиці були відсутні спеціальні бортики".

Таємний агент, фото: скріншот відео
Таємний агент, фото: скріншот відео

Відповідно до статті 323 Цивільного кодексу України, ризик випадкового пошкодження майна несе його власник, тобто магазин. У відповідності зі ст. 668 ЦК України ризики випадкового псування товару переходить до покупця з моменту передачі йому. Поки товар не переданий покупцеві, той не повинен платити за нього. До речі, вина відвідувача і обов'язок заплатити встановлюється лише судом. Тому на місці нічого не оплачується, а тільки складається акт нанесення збитку.

"Адміністратор супермаркету просив Богдана заплатити за розбитий товар, – розповідає Олена. – А той пояснював, що це сталося випадково. Тоді я приєдналася до їх діалогу як очевидець ситуації. І все ж зуміла довести, що коробка впала сама. Тому Богдану платити не довелося".

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Якщо адміністрація магазину вас не випускає з приміщення, посилайтеся на Закон України "Про захист прав споживачів", яким забороняється вимагати оплату продукції без згоди споживача.

Охорона не має права затримувати вас і у разі, коли вони перевищують свої повноваження, треба викликати поліцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, журналістка перевірила санаторій і не може відійти від переляку.

Як повідомляв Знай. ua, що потрібно перевірити батькам для здоров'я дитини.

Також Знай. ua писав, що міські басейни приховують реальні загрози для здоров'я.