Скандальне відео розмови голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка та голови президентської фракції Давида Арахамії миттєво стало сенсацією, а фраза із діалогу "Баба робоча, як корабельна сосна" фактично вже стала крилатим висловом. Та от тільки без наслідків така "дика зарозумілість" не мине – за словами головного військового прокурора України 2014 – 2019 рр, генерал-полковника юстиції запасу, кандидата юридичних наук Анатолія Матіоса, спливти вони можуть вже на осінніх місцевих виборах.

Давид Арахамія і Олександр Корнієнко, фото Facebook
Давид Арахамія і Олександр Корнієнко, фото Facebook

Дика зарозумілість і міщанське селюцтво

Як відомо, одразу після резонансного "вибуху" Олександр Корнієнко назвав відео, записане під час візиту до Миколаєва, змонтованим, і що опис "баби робочої" взагалі не відносився до нардепа Ірини Аллахвердієвої. Своє бачення ситуації він виклав на офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Розумію, що багатьох обурив поширена телеграм каналами наша розмова з Давидом Арахамією в Миколаєві. Тому змушений пояснити, а потім вибачитися. Запис був змонтований, відповідно фрази вирвані з контексту. До монтажу потрапило прізвище шановної депутатки, нашої колеги, яка ніякого відношення до обговорюваних питань не мала. Я розумію, що певні фривольні слова могли образити людей – зокрема, жінок. За що від свого імені та від імені Давида приношу щирі вибачення. Ми обговорювали товаришів і соратників по політиці, як товаришів і соратників по політиці", – написав Олександр Корнієнко.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Арахамія і Корнієнко, скріншот з відео
Арахамія і Корнієнко, скріншот з відео

Та, незважаючи на допис голови партії "Слуга народу", суспільство продовжує обговорювати гучний запис – при чому, у багатьох таке "нахабне слівце" викликало відверту огиду та обурення.

"Дика зарозумілість і міщанське селюцтво Корнієнка та точно, м’яко кажучи, не дуже розумного Арахамії по відношенню до колеги Аллахвердієвої викликає одну реакцію – зробили вони, а соромно мені. Корнієнко віддувається за себе і Арахамію - вже "забув" власну брехню про монтаж розмови. Визнав справжність власного словесного гидотства на пару зі своїм колегою по розуму. Сумно це", – зазначає головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр Анатолій Матіос.

Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика
Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика

А наслідки такого "проколу" цілком можуть спливти вже за кілька місяців.

"Осінні місцеві вибори обіцяють бути веселими. Переконаний, що біля урни виборець згадає ці та низку інших "проколів". Україну шкода – напевно, заслужила вона цих надутих корабелів too much. Як же вони нас, громадян України, поміж собою називають? Сподіваюся не бидлом і челяддю", – підкреслює Анатолій Матіос.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.