Заступниця Малюськи викупила на аукціоні собаку, яку не зміг собі дозволити придбати сам міністр через брак грошей.

П'ятирічну собаку Тору з містечка Лиман Донецькій області, яку за неналежне виховання господарями виставили на аукціон, - таки купили. Її новою господинею стала заступниця голови Мін'юсту Валерія Коломієць.

Історія з підбудем Торою місяць тому сколихнула українські соцмережі. Користувачів обурило, що Міністерство юстиції віддає з молотка домашніх, свійських і навіть диких тварин, наприклад, за борги по комуналці, або через те, що господарі погано їх виховують.

Чистокровного пітбуля, як лот, виставили на торги місяць тому й оцінили в 112 гривень. Ціна лота зросла до 11 тисяч. Але невідомий покупець, який ы пыдняв вартысть собаки, відмовився вносити гроші.

Міністр юстиції Денис Малюська пообіцяв викупити пітбуля і віддати його на перевиховання. Але не викупив, посилаючись на занадто малу зарплату, при якій він не може собі дозволити потратити на собаку 11 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Врешті нещасну Тору викупила Валерія Коломієць. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook,

"Знайомтеся, а ось і моя Тора. Всіх дуже хвилювала доля собачки, яку Мін'юст продавав з торгів на виконання рішення суду. Доповідаю. Домашні собаки продаються на OpenMarket - сетах з 2015 року. Тому заяви деяких досвідчених політиків про те, що" при Порошенко такого не було "(з усією повагою до президента) це відверта брехня".

Дякую усім за привітання! Знайомтеся, а ось і моя Тора. Усіх дуже хвилювала доля песика, якого Мінюст продавав з торгів...

Geplaatst door Valeria Kolomiets op Woensdag 24 juni 2020

Заступник міністра каже, що зараз активно шукає кінологічну службу, якій можна віддати Тору на перевиховання, де їй дадуть "освіту", щоб вона більше не становила небезпеки для суспільства.

У той же час чиновниця зізнається - Тора в її домі жити не буде. таку відповідальність вона взяти на себе не може. Тож збирається влаштувати собаку на державну службу (наприклад, в пенітенціарний заклад).

Коломієць обіцяє регулярно звітувати про долю Тори і її успіхи на шляху виправлення.

Мін'юст також очікує, шо Кабмін і Верховна Рада приймуть зміни до законодавства, які унеможливлять подальший продаж домашніх тварин через торги: щоб тварин, про яких неналежним чином піклуються господарі, можна було віддавати в безкоштовні притулки або кінологів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський впевнений, що міністр Малюська нічого не розуміє у вихованні собак

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр юстиції Малюська втілив свої еротичні фантазії на турніку після порад Киви

Також Знай.ua писав, Малюська повідомив про злом робочого кабінету і поскаржився на прослушку.