У Міністерстві внутрішніх справ розробляють законопроект, який передбачає збільшення штрафів за образи поліцейських, а також отримання "реального" терміну за використання газового балкончика.

Про таке розповів заступник голови МВС Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Після подій під судом я отримав завдання розробити законопроект. У ньому буде збільшено штраф за образи поліцейських, які ми чуємо постійно", - сказав він.

Також, за його словами, в МВС мають намір ввести додаткову відповідальність для тих, хто використовує газові балончики проти поліцейських або інших учасників акції.

Антон Геращенко, фото: Facebook
Антон Геращенко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це буде додатковий кваліфікуючу ознаку. У статті кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів, біт і т.д., ми додамо туди ще і сльозогінний газ. Тоді за це можна буде отримати реальний термін", - пояснив чиновник.

При цьому Геращенко запевнив, що "звичайні люди можуть мати балончики як засоби самозахисту", але якщо його використовують проти поліції або інших активістів, то така акція вже не є мирною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше київський активіст звинуватив поліцейських в незаконному затриманні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", п'яний водії покусав поліцейського при затриманні.

Також "Знай.uа" писав, що в Дніпрі злодії побили дідуся за телефон.