Президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на перші 12 квартир постраждалим від вибуху, що стався 21 червня на столичних Позняках.

Про це повідомляє Офіс президента

Варто зауважити, що на Позняках в десятиповерховому житловому будинку стався вибух. Внаслідок цього сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів. 16 квартир зруйновані і ще 40 пошкоджені. Окрім цього, в результаті трагедії загинули 5 людей.

"Розумію, що словами тут не допоможу. Але все одно – мої глибокі співчуття. Ми всі знаємо, як боляче втрачати близьких. Звертайтеся, допоможемо, чим можемо", – сказав Зеленський, вручивши 12 сертифікатів на нове помешкання потерпілим.

Фото з місця події

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зокрема, квартири одержали люди, які втратили близьких, і ті, хто має малолітніх дітей. Всі інші родини отримають житло впродовж місяця, його видаватимуть кожні десять днів. Оселі, які одержать постраждалі, розташовані в новобудові.

"Ми готові допомагати. Всі 40 квартир – під нашим особистим контролем – ми віддамо впродовж найближчих днів", – сказав Зеленський.

Фото з місця події

За словами Глави держави, всі нові квартири, запропоновані постраждалим, класом і рівнем кращі, ніж ті, в яких вони жили раніше. До слова, оселі підбирали за принципом метражу, який люди втратили, та кількості кімнат. Площа квартир – від 60 кв. м до 80 кв. м.

Нагадаємо, раніше Очевидці вибуху на київських Позняках розкрили моторошні подробиці, волосся дибки - "Є хто живий? У відповідь - мертва тиша"

Як повідомляє портал Знай.uа На київських Позняках з-під завалів витягли тіло чоловіка - п'ята жертва, Україна в жалобі

Також Знай.uа писав, що Кияни об'єдналися для порятунку осиротілої дівчини - мама, тато і братик загинули на Позняках під завалами