Українська письменниця і мовна активістка Лариса Ніцой прокоментувала стихійні явища, які охопили Західну Україну. Діячка звинуватила місцеве населення у відсутності ініціативи щодо захисту лісів, що й стало однією з причин екологічного лиха.

Відповідним дописом вона поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ніцой, фото: Facebook
Ніцой, фото: Facebook

"Від тих дитячих переляканих голосочків душа терпне, коли в дітей ледве не під ногами земля провалюється. Відео з Карпат. Повені.

От скажіть мені, карпатці, прикарпатці, закарпатці, білякарпатці, ЩО ВИ НАРОБИЛИ? Як можна рубати гілку, на якій сидиш? Не ви наробили? Щось я не бачила жодної перекритої вами дороги перед жодним лісовозом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Три роки тому, віз мене один ваш дядько в Карпати. Чекали мене в дитячому таборі. Слово за слово. Питаю в нього, як місцеві справи?

- Та як, - зітхає дядько. – Ліс вирубують. Карпати геть лисі.

- Хто вирубує?

- Та наші ж і вирубують.

- А ви що?

- А що я? Ви он у Києві. На екрані вас бачив. Може замовите словечко.

- Я? Я то замовлю. А Ви що? Що місцеві роблять? Як протестують? Це ж ВАШІ Карпати в першу чергу. Так, вони і наші. Але ВИ ж тут народилися, не я. Я в Києві. Це ВАШІ ліси. А їх у ВАС на очах рубають. Прямо у ВАС перед носом возять. ВИ що робите, щоб завадити?

- Та що ми можемо?

- Як це що? Блокуйте райдержадміністрації. Обласні адміністрації. Дороги блокуйте. Лісовози перекидайте. Як це що ви можете? Ви можете ВСЕ!

Дядько гмикнув і залишок дороги мовчав", - йде мова в повідомленні, в якому письменниця ділиться черговою надривною історією.

Таким чином, Ніцой немов перекладає відповідальність на самих постраждалих і проводить паралель з долею усього українського народу.

"Сьогодні у вас повінь. Серце кров’ю обливається. Плачуть перелякані діти. Рятують переляканих людей. Шкереберть летить усталене життя: ваше життя, ваші хати, ваше добро… Роками рубають ліс… А що ми можемо…

Як же мені обридло мовчання українських телят!" - пише Ніцой.

Від тих дитячих переляканих голосочків душа терпне, коли в дітей ледве не під ногами земля провалюється. Відео з Карпат....

Geplaatst door Лариса Ніцой op Donderdag 25 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Шалена Ніцой атакувала Зеленського за російські сайти - "Ви чергове брехло".

Як повідомляв портал Знай.ua, Ніцой наїхала на українців, які розмовляють мовою Путіна, та закликала до "бунту" – "Ми повинні панувати і домінувати".

Також Знай.ua писав, що Скандальна Ніцой назавжди запам'ятає парламентські вибори 2019: залишилася ні з чим.