Як відомо, аби зібрати гарний врожай, а це стосується будь-яких овочів, потрібно підтримувати стабільно хороший рівень вологості ґрунту, а також дотримуватися головних правил поливу. А відтак, експерти розповіли, як доглядати за тим, чим іншим овочем.

Томати

Для рослин потрібні вологий ґрунт і сухе повітря. Поливають томати тільки під корінь (інакше вони будуть погано запилюватися і зросте небезпека виникнення бурої плямистості), краще раз на тиждень, але рясно. При нестачі вологи і кальцію помідори можуть захворіти вершинною гниллю (кінчик плоду темніє). Але надлишку води теж не можна допускати, інакше виросте потужний кущ практично без плодів. За 20-30 днів до збору врожаю полив припиняють.

фото Getty Images
Томати, помідори // фото Getty Images

Огірки

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Потрібна висока вологість не тільки ґрунту, але і повітря. Огірки потребують регулярного і рясного поливу. Особливо при утворенні перших зав'язей, масовому плодоносінні і після збору зелені. Краще поливати в борозни, зроблені вздовж ряду, трохи в стороні від кореневої шийки. А в теплиці розставити місткості з водою.

огірки, фото Pxhere
огірки, фото Pxhere

Капуста

Дуже вологолюбна. Середньостиглі сорти інтенсивно поливають в липні, пізньостиглі - в серпні. Причому в цей час капусті потрібна не тільки ґрунтова волога, а й висока вологість повітря: листя випаровують дуже багато води.

капуста, фото Getty Images
капуста, фото Getty Images

Перці

Сухе повітря і вологий ґрунт потрібні перцям. Вони не переносять навіть короткочасної посухи. При нерівномірному поливі рослини скидають квітки і зав'язі, перестають зав'язувати плоди. Поливати потрібно виключно під корінь.

перець, фото Pxhere
перець, фото Pxhere

Ріпчаста цибуля

Рясний полив важливий під час масового відростання пера і основи цибулин. А ось в кінці вегетації зайва волога затримує їх дозрівання і погіршує лежкість.

Вирощування цибулі, скріншот: YouTube
Вирощування цибулі, скріншот: YouTube

Часник

Якщо немає посухи, часник краще не поливати зовсім, а в суху і жарку погоду - через 5-6 днів. За 20-30 днів до збирання поливи припиняють.

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Гарбуз, патисони та кабачки

Поливають часто і рясно, по відру на рослину. З середини липня до кінця серпня - кожні 2-4 дні. Слідкуйте за тим, щоб вода не потрапляла на листя і не оголювала коріння.

Кабачки, фото з вільних джерел
Кабачки, фото з вільних джерел

Буряк столовий

Найбільш вимоглива до поливу. За дефіциту вологи вона грубіє. В посушливе літо буряк поливають кожні 8-10 днів по 8-10 л / кв. м під корінь або "дощиком" по листю.

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хлопчик чи дівчинка – як визначити стать огірка і для чого це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.uа, 7 простих правил поливу огірків забезпечать вам щедрий урожай

Також портал Знай.uа писав, як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки.