Попелиця - один з найпоширеніших шкідників у садах і на городах українців. Ці малесенькі комахи обліплюють рослини і тягнуть з них соки, а мурахи розводять їх як худобу. Тим не менш, в народі вигадали не один спосіб позбутися попелиці, і спробувати ви їх зможете на власному досвіді.

Відповідними порадами Знай.ua ділиться на основі матеріалу Telegram-каналу "Советы дачникам, огородникам и садоводам".

У теплиці позбутися шкідника можна за допомогою диму. Берете бляшанку, робите в дні отвори. З трісок розпалюєте всередині банки невелике багаття. Як тільки вогонь розгориться - засипаєте тютюн. Відразу починає валити білий дим. Ставите цей димовий пристрій в теплицю, закриваєте всі входи-виходи на кілька годин, поки теплиця не наповниться густим білим димом, який потім розвіється. І все - попелиці наче й не було.

Попелиця, фото з вільних джерел
Попелиця, фото з вільних джерел

На деревах і чагарниках, хризантема можна спробувати наступні способи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

- Візьміть старе залізне відро. Пробийте внизу кілька отворів. Покладіть у відро старий черевик (можна гумові калоші) і розпаліть вогонь. Зверху прикрийте жерстю, залишивши отвір. Обкурюють цим димом все дерево. Результат буде вже через 15 хвилин.

- Також тлю можна змити з гілок хорошим напором води - прямо зі шланга. Якщо з першого разу не допомогло, повторити процедуру кілька разів.

- Берете будь-яку рідину для миття скла. Розпилювачем обробляєте рослини, уражене попелицями. Особливо цей спосіб рекомендують для хризантем.

- Також рекомендується покропити вражені ділянки рослин горілкою

На капусті ж можна спробувати наступне: розвести 1 ст. л. оцтової есенції в 1 л води і обприскати рослини.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дачникові на замітку: що робити, якщо у картоплі сохне бадилля.

Як повідомляв Знай.uа, білий гриб можна виростити на дачі, в палісаднику і навіть в горщику — покрокова інструкція.

Знай.uа писав, оригінальний квітник своїми руками — як зробити клумбу-кошик з шматків лінолеуму.