Архієпископ Кентерберійський, духовний очільник церкви у Великій Британії та лідер Англіканського Співтовариства Джастін Порталь Велбі виступив з заявою, у якій він нагадав, що центральна фігура християнства Ісус Христос не був етнічно білою людиною, а вихідцем з Близького Сходу. Також церковний діяч наголосив, що Бог, якого люди вшановують в Ісусі, є універсальним.

Відповідний допис був розміщений на його офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Ісус був вихідцем з Близького Сходу, а не білім. Важливо пам'ятати це.

Але Бог, якому ми поклоняємося у Христі, універсальний, і надія, яку він пропонує, є гарною новиною для всіх нас", - написав очільник англіканської церкви.

Ісус Христос, зображення Twitter
Ісус Христос, зображення Twitter

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також щоб проілюструвати універсальність постаті Христа, архієпископ виклав деякі зображення Ісуса, які відрізняються від звичних для західного канону білих облич.

"Ось деякі з моїх улюблених зображень Христа з усього світу.

Які ваші?" - йде мова у публікації у соцмережі Twitter.

Варто зазначити, що традиція зображення небілого Ісуса має тисячолітню історію і була поширеною в багатьох церквах світу. Однак як наголошують вчені, у всі часи атрибуція раси чи етнічності біблійних персонажів ґрунтувалися на культурних стереотипах, етноцентризмі і суспільних тенденціях, а не на науковому аналізі або історичному методі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Христос спуститься з небес вдруге: як розпізнати головний знак Бога.

Як повідомляв портал Знай.ua, На батьківщині Ісуса Христа знайшли доказ подій з Біблії — "Тут у порятунок не вірили..."

Також Знай.ua писав, що Імпозантний Ісус Христос освітив центр Києва стильними тапками "Жінки ледве стримувалися".