Курс долара в Україні одне із найболючіших питань. Експерт дав прогноз, що буде з іноземною валютою до кінця 2019 року і розповів про про уповільнення інфляції.

За словами керівника EXANTE Україна Володимира Познія, долар залежить від фактора торговельних конфліктів США і Китаю, пише Styler.

Зміцнення гривні до долара призупинилося в останній тиждень поблизу важливого рівня 25.00 - нижче якого українська валюта не могла закріпитися на протязі попередніх трьох років - проте є ризики до відскоку в область 26-27 вже цієї осені.

Так, в останні вісім місяців гривня зросла більш ніж на 10% до долара, однак подолання цієї позначки знову під загрозою.

Експерт зазначив, що один з основних чинників, який заважає зростанню гривні - це торговельні конфлікти США і Китаю. Нервозність на фінансових ринках викликає підвищену тягу до захисні держоблігації розвинених країн.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

Зараз, інвестори кинулися купувати боргові папери США, Європи і Японії - обсяг світового боргу, вираженого в облігації з негативною дохідністю, перевищив $16 трлн.

"Тобто інвестор не отримує відсотків за кредитування держави, а навпаки, сам платить їй за можливість дати державі в борг. Сьогодні велика кількість боргових ринків та валюти країн, що розвиваються, відчувають відтік коштів, незважаючи на більш високі процентні ставки", - говорить Позній.

Напружений фон навколо торгових конфліктів двох світових економік може привести до відскоку USDUAH від відміток 25 в область 26-27 вже цієї осені. Якщо США і Китаю все-таки вдасться домовитися, то гривня може залишитися поблизу позначки 25.

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

    Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

    Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

    Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

    Також портал Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.