У вівторок, 30 червня, українські абітурієнти складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з української мови та літератури. Центр оцінювання якості освіти повідомляє, що для проходження тесту зареєструвалися 369 562 людини, для яких створено 24 970 аудиторій в 1 522 пунктах тестування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню УЦОЯО.

ЗНО, фото: hromadske
ЗНО, фото: hromadske

"Щоб уникнути скупчення біля входу до пункту тестування допуск учасників до пункту почнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. Цього часу, як показало попереднє тестування, достатньо, щоб всі учасники своєчасно пройшли термометрію та ідентифікацію учасників ЗНО. Просимо учасників приходити в пункт тестування у проміжок часу, який вказано в запрошенні-перепустці, дотримуватися безпечної дистанції не тільки біля входу в пункт, але і за його межами. Очікуючи допуску в пункт тестування, перебувати в тіні й уникати скупчення", - йдеться в повідомленні.

Учителів і батьків абітурієнтів також просять про соціальну дистанцію. Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено тільки за наявності наступних документів:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;

- паспорта або іншого документа, серія (за наявності) та номер якого зазначені в Сертифікаті;

- запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники повинні самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

"В разі неможливості пред'явлення оригіналу Сертифіката, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті, або за умови надання копій цих документів або електронної версії ID-карти в мобільному додатку "Дія" абітурієнта не буде допущено до пункту проведення ЗНО", - зазначили в УЦОЯО.

У разі прибуття до пункту тестування після 10:50, учасника тестування не допустять до його написання. Абітурієнтам порадили взяти з собою 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору і пляшку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які можна буде покласти на свій робочий стіл і за необхідності скористатися.

"Нагадуємо, що під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, які не передбачено процедурою тестування. Речі, що не передбачено процедурою зовнішнього оцінювання учасники ЗНО залишають у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування", - йдеться в повідомленні.

Ті учасники, які з поважних причин не зможуть взяти участь у основній сесії ЗНО, зможуть зробити це під час додаткової.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

"Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти", - зазначають в УЦОЯО.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, влада дозволила проведення ЗНО – названо дату і обов'язкові правила.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського школярам офіційно дозволили забути про екзамени, закон підписано.

Знай.uа писав, київські вчителі пропонують скасувати іспити у випускних класах - що буде з ЗНО.