З березня в Україні триває карантин. І поки що невідомо, коли закінчиться. Такі обставини пагубно вплинули на економіку країни. Додалось проблем як і людству загалом, так і продовольчій сфері.

В жодному разі не можна упустити з виду зростання і підняття цін на продукти та предмети гігієни. Це все ще спочатку продавалося великими тиражами, але і, у свою чергу, за такими ж по зростанню цінами.

Капуста на ринку, фото pxhere
Капуста на ринку, фото pxhere

Потрібно взяти до відома, що Українська плодоовочева асоціація (УПОА) на цьому тижні простежила зростання цін на продукти овочевої та плодово-ягідного сегментів, а саме: вартість кабачка зросла аж у 10 разів, огірки піднялися в 3 рази, а ягоди і кісточкові фрукти також тримаються на висоті.

Директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва сказала, що ціна на тепличний огірок зросла приблизно в 2,8 рази. Тепер вона зупинилася на рівні 16-18 грн за 1 кг. Причиною цього директор назвала скорочення самої пропозиції, а саме те, що в тепличних комбінатах у наш час проводять зачищення, а це тягне за собою значне скорочення вибірок цієї тепличної продукції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До цього всього ще додалася інформація, що продукти подорожчають через погодну ситуацію. Найбільше, за прогнозом експертів, подорожчає картопля.

Хлібобулочні вироби у супермаркеті, скріншот: YouTube
Хлібобулочні вироби у супермаркеті, скріншот: YouTube

Більше того, незважаючи на поточні реалії, коли ринок овочів щодо моркви, картоплі і капусти трохи впав, в подальшому, вже після середини серпня, ситуація може змінитися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать прожитковий мінімум – що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Знай.uа писав, українцям восени підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.