У сезон соковитий м'якуш стає продуктом № 1, а тонни полуничних хвостиків найчастіше просто йдуть у смітник. Однак не варто від них відмовлятися — ці зелені листочки містять величезний потенціал і стануть корисними для профілактики великої кількості недуг і навіть ознак старіння.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРедакція "" пропонує не позбуватися від чашолистків, а додавати їх у чай і заготовлювати на зиму. Половина корисних властивостей полуниці знаходиться саме у цих хвостиках.
Корисні властивості полуничних "хвостиків":
- Допомагає при загостренні подагри і остеохондрозу.
- Знижує кількість шкідливого холестерину в крові.
- Зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
- Має кріпильний ефект завдяки високому вмісту дубильних речовин.
- Бореться з віковими ознаками (подрібнені хвостики у вигляді маски наносять на обличчя для боротьби з в'яненням шкіри).
Як заготувати полуничні "хвостики":
Промиті хвостики розкладіть на тарілці, рушнику або серветці. Дуже важливо, щоб прямі сонячні промені на них не потрапляли. Плодоніжки сохнуть швидко, через добу вони будуть вже готові. Зберігати їх потрібно в темному сухому місці. Головне — зрідка перемішувати хвостики і перевертати їх в процесі сушіння.
Полуниця в замороженому вигляді сама по собі делікатес і збережеться до наступного сезону. Її можна додавати у випічку і напої. А ось хвостики ягоди рекомендують додавати в улюблений чай — всього кілька штук, і чай не лише отримає яскраво виражений полуничний аромат, але і зміцнить організм.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, . Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам
Як повідомляв портал "Знай.uа", . Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки
Також Знай.uа" писав, – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників