У великому польському місті Кракові відбувся дуже сумний і тривожний інцидент. Поляк здійснив ксенофобський напад на українського заробітчанина. Мало того, що не послухався законних правил, так ще й вирішив ударити по достоїнству нашого співвітчизника.

Про це стало відомо завдяки повідомленню польського Центру моніторингу расизму та ксенофобії.

CZY ROZPOZNAJESZ TEGO MĘŻCZYZNĘ? "Ukrainiec, k**wa je***ny! On będzie, k**wa u nas w Polsce rządzi!" - krzyczał mężczyzna do pracownika sklepu, który poprosił go o założenie maseczki na twarz. Zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zdarzenie miało miejsce dzisiaj o 18:25 w sklepie Biedronka przy ul. Okulickiego 51 w Krakowie. Składamy zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z art. 257 kk. Jeżeli rozpoznajesz agresywnego mężczyznę daj znać: omzrik@gmail.com, lub 572932323. Zapewniamy anonimowość. Dzisiaj namierzyliśmy już napastnika z gdańskiego autobusu, jego dane przekazaliśmy policji. Jesteśmy skuteczni, wielu agresywnych ksenofobów przekonało się o tym. ________ Wspieraj nasze działania: zrzutka.pl/omzrik

Geplaatst door Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych op Zaterdag 27 juni 2020

Поляк обматюкав українського працівника супермаркету Biedronka, який відмовився впускати його в магазин без маски – через пандемію коронавірусу в країні, як і в Україні, діє заборона на відвідування громадських місць з неприкритим обличчям.

Популярні новини зараз
Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Поляк обматюкав українця в Кракові, скріншот: Facebook
Поляк обматюкав українця в Кракові, скріншот: Facebook

Інцидент стався ввечері 27 червня у Кракові. Очевидці зняли це на відео і виклали до соціальних мереж.

"Українці ще будуть нам в Польщі вказувати", – найпристойніше, що сказав поляк.

Правозахисники просять допомогти впізнати українофоба, якому, згідно статті 257 Кримінального кодексу Польщі загрожує до трьох років позбавлення волі за расизм.

Також варто нагадати нашим читачам, що згідно з опублікованим у цьому році звіту консультаційного комітету Ради Європи щодо Рамкової конвенції про захист нацменшин, в Польщі з року в рік зростає рівень українофобії, а громадяни нашої країни є однією з найпрингіченіших в країні груп нацменшин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Польщі затримали українця, роками розшукуваного Інтерполом - "ловили" в 190 країнах.

Як повідомляв Знай.uа як перетнути кордон і обійти обмеження карантину – все про поїздку в Польщу.

Знай.uа писав, заробітчанин розкрив правду про українців, ось чому нас не люблять в Польщі - "Бухають і стрибають, як шимпанзе".